OTP - Pensjon - Jobbskifte kan bety millioner for pensjonen din!

Jobbskifte kan bety millioner for pensjonen din!

Er du høytlønnet og vurderer å skifte jobb, kan det være lurt å ta en titt på pensjonen din. Det kan være verdt millioner. Les mer om pensjon og jobbskifte i dette blogginnlegget.

De pengene som din arbeidsgiver sparer for deg virker kanskje ikke som store beløp. Det er kanskje ikke penger som du merker at kommer inn på konto. Da er det vanskelig å forholde seg til dem. De kommer kanskje først til utbetaling om 20, 30 eller sågar 40 år. Men hvis jeg forteller at forskjellen på en god og en dårlig pensjonsordning utgjør flere millioner kroner, gidder du å lese videre da?

Spesielt viktig for de med høy inntekt

Forskjellen på beste og dårligste pensjonsløsning er spesielt stor for de som tjener mest. For en person som tjener over én million kroner vil forskjellen på beste og dårligste pensjonsordning ligge på over 140.000 kroner i året. Arbeidsgiver setter av fra rundt 20 000 kroner på den dårligste innskuddsordningen til over 160 000 kroner på den beste ordningen. Dette er penger som går inn på pensjonskontoen din og vokser.

Et enkelt eksempel

La oss leke litt med tall og ta noen rimelige forutsetninger. Vi går ut fra at du har en inntekt på over én million kroner, og har rundt 25 år igjen før du skal slutte å jobbe. I dette regnestykket går vi ut fra at du får tre prosent avkastning på pensjonspengene.

Hvis arbeidsgiver sparer rundt 20 000 kroner for deg i året kommer du til å få et pensjonsgrunnlag på rundt 750 000 kroner når du slutter å jobbe. Sparer arbeidsgiver 160 000 kroner for deg vil du med de samme forutsetningene ha et grunnlag på like over seks millioner kroner. En forskjell på 140 000 i året blir til en forskjell på godt over fem millioner kroner! Penger du skal leve av når du slutter å jobbe.

Den beste innskuddsordningen er det et fåtall som får, men det er en god del som får mer enn minimumssparingen. Dobler du minimumsordningen blir pensjonsgrunnlaget også doblet, og havner på rundt 1,5 millioner kroner. Verdt å ta med seg.

Fakta må frem før jobbintervjuet

Dette er en lek med tall, men det blir ramme alvor den dagen du skal begynne å trekke penger fra pensjonskontoen. Du vil kanskje argumentere for at du ikke kan påvirke pensjonsordningen i bedriften da den er lik for alle. Det kan være riktig, men skal du bytte jobb og er du i en forhandlingsposisjon, får du i hvert fall et argument til for å be om mer lønn. Kanskje bare for at du ikke skal komme dårligere ut av det enn det du gjør i dag.

På et jobbintervju kommer du til å bli spurt om lønn og lønnsforventninger. De fleste vet hvor mye lønn de får. Det mange ikke tar med i regnstykket er verdien av pensjon og forsikringer hos eksisterende arbeidsgiver. Vet du hva pensjonen din er verdt? Les mer om det her.

Hvis bedriften sparer fire prosent i stedet for minimumssatsen på to prosent betyr det at man dobler pensjonsgrunnlaget. Selv om det kanskje fremdeles er lavt er dobling å foretrekke.

Skal du bytte jobb?

Skal du bytte jobb og diskuterer betingelser kan det lønne seg å stille den potensielt nye arbeidsgiveren noen kontrollspørsmål.

  • Hvor mye sparer arbeidsgiveren til pensjon for deg?
  • Er det satt av pensjon fra første krone?
  • Hvordan ser forsikringsordningene ut?

Husk pensjonskapitalbeviset ditt!

Når du bytter jobb og får med deg et pensjonskapitalbevis overtar du kundeforholdet hos pensjonsselskapet og prisen for å håndtere det eksploderer. Velg et pensjonsselskap med lave kostander og unngå å bli en melkeku for pensjonsselskapet! Les mer om det her.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!