Egen pensjonskonto (EPK)

Egen pensjonskonto (EPK) er en samling av din obligatoriske tjenestepensjon (OTP) fra arbeid i privat sektor. Hvis du ikke har valgt leverandør selv, forvaltes pensjonen din av den pensjonsleverandøren du har hos arbeidsgiveren din.

Dersom du jobber i privat sektor i en bedrift som har obligatorisk tjenestepensjon (OTP) blir pensjonssparingen din automatisk samlet hos pensjonsleverandøren som din arbeidsgiver har valgt for deg. Hvis du har flere arbeidsgivere, blir pensjonssparingen samlet der du har spart opp mest pensjon. Unntak kan være om du har valgt leverandør selv, såkalt «selvvalgt pensjonsleverandør» eller om du har reservert deg mot flytting.

Hvorfor egen pensjonskonto?

Hensikten med å samle alt på et sted; dine pensjonskapitalbevis (PKB) og aktive sparing, på én konto er å gi deg bedre oversikt over pensjonssparingen. Et viktig poeng var også å stoppe pensjonsranet som tok unødvendige gebyrer fra din opptjente sparing.

Kun et fåtall tar aktive valg for sin OTP i dag, om du er som folk flest burde du sjekke din obligatoriske tjenestepensjon og skaffe oversikt over hvilke grep du kan gjøre for å påvirke sluttsummen.

Vi i Duvi er veldig stolt av å ha hatt en aktiv rolle på veien til innføringen av egen pensjonskonto. Nedenfor kan du se vår kampanje for å stoppe pensjonsranet. Innføringen av egen pensjonskonto var et viktig steg i riktig retning, men ranet er ikke over enda.

Duvi forklarer pensjonsranet

Ranet fortsetter

Har du ikke jobbet i det private etter 1. februar 2021? Da har du sannsynligvis ingen egen pensjonskonto. Det betyr i praksis at din pensjon fortsatt kan bli spist opp av gebyrer og kostnader dersom du ikke gjør noe.

Dersom din pensjonssparing ikke er samlet risikerer du at hver oppspart beholdning blir trukket med gebyrer hvert år til det ikke er noe igjen. Vi anbefaler derfor alle å samle sin pensjon om den ligger spredt hos flere leverandører.

Hvilke valgmuligheter har du?

Etter innføringen av egen pensjonskonto blir dine pensjonskapitalbevis automatisk samlet hos din nåværende arbeidsgivers pensjonsleverandør på en egen pensjonskonto. Forutsett at du jobbet i privat sektor. Dette omfatter også tidligere pensjonssparing, med mindre du har reservert deg mot flytting, eller alltid har jobbet innen offentlig sektor.

 

Du kan når som helst flytte din pensjonskonto til en annen pensjonsleverandør enn den din arbeidsgiver har valgt. Dersom du tidligere jobbet i privat sektor, men siden før februar 2021 har jobbet offentlig er det viktig at du samler din pensjon. Dette er for å sikre at din tidligere oppsparte pensjon ikke blir spist opp av gebyrer.

Du kan selv velge hvilket pensjonsselskap som skal forvalte din pensjon, også kalt «selvvalgt leverandør».

Husk – selvvalgt leverandør krever et aktivt valg fra deg

Om du vil velge Duvi som din selvvalgte pensjonsleverandør gjør du følgende:

  1. Logg inn på «Min side» på Duvi.no

  2. Bekreft din kontaktinformasjon

  3. Velg «Se mine avtaler» og «Flytt til Duvi»

  4. Signer med BankID

  5. Velkommen!

Duvi som pensjonsleverandør - hva nå?

Min side – holder du deg til enhver tid oppdatert på din pensjon. 

Her kan du se hvor mye pensjon du har oppspart, og hva du kan gjøre for å påvirke sluttsummen.

Ønsker du å vite mer om din pensjon (OTP)? Sjekk hva du kommer til å få i pensjonsutbetaling i fremtiden.

Har du spørsmål eller ønsker hjelp? Book en samtale i vår kalender slik at vi kan hjelpe deg, helt gratis og uforpliktende. Hos oss er du og vi på lag.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!