Metoder, gebyrer og kostnader på OTP (obligatorisk tjenestepensjon)

Metoder, gebyrer og kostnader på OTP (obligatorisk tjenestepensjon)

Duvi pensjon gjør OTP (obligatorisk tjenestepensjon) enkelt. Vi bruker moderne metoder og verktøy som gjør pensjon mer effektivt. Derfor har våre produkter få gebyrer og lave kostnader.

I Duvi tilbyr vi verdipapirfond med kortsiktig og langsiktig pensjonssparing som passer folk flest. Hos oss er du og vi på lag. Vi gjør det vi kan for å holde kostnadene nede, blant annet ved å begrense portefølje-utvalget vårt.

Hold bedriftskostnadene nede

Vår erfaring er at mange pensjonsleverandører tar unødvendige og høye gebyrer i form av blant annet administrasjons- og flyttegebyrer for sin OTP-avtale. I Duvi ønsker vi å holde gebyrer til et minimum og totalkostnaden lav for våre pensjonskunder.  

Når man betaler unødvendig høye kostnader, kan pensjonsbeholdningen tape i verdi. For å unngå høye kostnader er det derfor viktig å sjekke at pensjonssparingen er samlet hos en leverandør med lave kostnader. Hos Duvi kan du alltid se hva du betaler på pensjonsordningen du velger.

Duvi Pensjon har ingen ekstra kostnader eller skjulte gebyrer. Det du ser er det du betaler for.

Duvi sparegris OTP pensjonsbutikken innskuddspensjon pensjon

Fokus på innovasjon gir resultater

Vår erfaring er at noen norske pensjonsleverandører har flere forretningsområder, høye gebyrer og kompliserte systemer. I Duvi har vi ingen gebyrer for privatpersoner med PKB (pensjonskapitalbevis), lave gebyrer for bedrifter, og lav forvaltningskostnad.

Dette har vi muligheten til fordi vi bruker moderne verktøy som forenkler våre produkter. I tillegg tilbyr vi kun pensjon herav innskuddspensjon / obligatorisk tjenestepensjon, og fokuserer kontinuerlig på å finne løsninger som gir lavere kostnader og høyere avkastning for våre kunder.

Se vår avkastningshistorikk her. 

Baksystemer for enkel håndtering av OTP

De fleste norske bedrifter er pålagt å spare OTP (obligatorisk tjenestepensjon) for sine ansatte. Pensjon til bedrifter tilbys gjerne som innskuddspensjon eller ytelsespensjon, det vanligste og enkleste er innskuddspensjon (OTP). 

Duvi leser data direkte fra månedlig lønnsfiler og sikrer at plassering av pensjonsinnbetalingen blir korrekt. Fakturering skjer månedlig, og bedriftene blir alltid etterfakturert.

Etterfakturering bidrar til at man aldri betaler mer enn det den skal, bedriftens likviditet styrkes ved å unngå å binde kapital ved forskuddsbetaling, og kundene får mer forutsigbarhet over bedriftskostnadene. På den måten blir pensjon forutsigbart, trygt og enkelt.

Avkastning i Duvi

Vi opplever at flere livsforsikringsselskap har i tillegg til kunder med innskuddspensjon, også kunder med garantert rente. Dette forplikter dem ofte til å stille med kapital dersom avkastningen ikke blir like høy som forventet. Norske og internasjonale renter er historisk lave, og kan bli spesielt krevende. 

Ettersom Duvi ikke har slike garantier, kan alle våre kunder være trygge på at de vil få tilbake alle sine penger pluss/minus avkastning fra det Duvi-fondet de har valgt. Når du som kunde gjør innskudd til eller flytter til Duvi, plasseres pengene på en egen pensjonskonto. Pengene investeres deretter i et verdipapirfond. På den måten er pengene dine godt spredt på internasjonale aksjer, obligasjoner og bankinnskudd gjennom våre verdipapirfond: Duvi Langsiktig eller Duvi Kortsiktig

Duvi Langsiktig har en avkastning på 19,4% fra 1. januar 2023 til 31. desember 2023. Tilsvarende tall for Duvi Kortsiktig er 12,6%.

Les mer om vår avkastningshistorikk her. 

Rimelig OTP-avtale tilpasset gründere og oppstartsbedrifter

Pensjonssparing er en typisk ting som er lett å glemme for mange gründere og oppstartsbedrifter. Vår erfaring er at mange ikke er klar over lovverket om pensjon, og kan ende opp med dyre regninger og dårlig likviditet.

OTP kan være tidkrevende, dyrt og komplisert, det lønner seg derfor, spesielt som gründer å velge en pensjonsleverandør som tar hånd om pensjonssparingen for deg, på en enkel og billig måte.

Se vår prisliste for bedrifter her, eller få tilbud til din bedrift umiddelbart i vår pensjonsbutikk.

Duvi Pensjon gir prisløfte på gebyrer og omkostninger til alle små og mellomstore bedrifter. Vi sørger for enkel administrering, korrekt sparing og langsiktig forvaltning for dine ansatte. 

I tilegg blir bedriften etterfakturert som bidrar til at man aldri betaler mer enn det den skal, bedriftens likviditet styrkes ved å unngå å binde kapital ved forskuddsbetaling, og man får mer forutsigbarhet over bedriftskostnadene.

På den måten blir pensjon forutsigbart, trygt og enkelt.

Det er også viktig å huske på at dersom bedriften er pålagt å spare obligatorisk tjenestepensjon, men velger å ikke gjøre det venter dagbøter fra Skatteetaten på 250 kroner per ansatt.

Duvis effektive teknologi gjør pensjonssparingen for bedrifter og ansatte enkel. Les mer om våre OTP-løsninger for gründere her.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!