Blogg    /    Innskuddspensjon    /    Hvordan kan pensjonsleverandøren bidra til bedre likviditet for bedriften din?

Hvordan kan pensjonsleverandøren bidra til bedre likviditet for bedriften din?

2. juli 2019

Visste du at man enten kan betale pensjon forskuddsvis eller etterskuddsvis? Velger du sistnevnte kan det hjelpe bedriften med å betale korrekt sum pensjon og gi en bedre pekepinn på bedriftens likviditet.

Likviditet vil si at en bedrift har evnen til å betale løpende utgifter som regninger, skatt, lønn til ansatte og lignende. Har bedriften god likviditet har de muligheten til å dekke både planlagte og uforutsette kostnader.

Noe mange bedrifter kanskje undervurderer er hvor viktig valget av pensjonsleverandør er for bedriftens likviditet.

Vurderer bedriften å bytte pensjonsleverandør? Les mer om hvordan du blir bedriftskunde hos Duvi her!

Ikke betal unødvendig mye i pensjon

Hos tradisjonelle pensjonsleverandører er den vanligste løsningen at bedrifter betaler pensjonen til sine ansatte forskuddsvis. Det vil si at du betaler inn en eller to store summer årlig som skal dekke pålagt pensjonssparing.

På slutten av året kan bedriften få tilbakebetalt en overskuddssum dersom man har betalt for mye. Men dette kan likevel påvirke likviditeten negativt.

– Det å måtte ut med store summer er ikke alltid noe bedrifter har muligheten til. Det kan derfor bety at de må låne penger for å kunne dekke pensjonsutgiftene, sier daglig leder i Duvi Pensjon Asbjørn Erdal.

Erdal understreker at dette spesielt kan være problematisk for oppstartsbedrifter.

– Nyoppstartede bedrifter har ofte mange store investeringer foran seg uten å ha etablert en stabil inntekt til å dekke disse kostnadene. Da vil spesielt dette med hvilken måte man betaler pensjon på kunne ha mye å si for likviditeten.

Slik fungerer pensjon for bedrifter

Flere små summer er bedre enn én stor

Hos Duvi har bedrifter muligheten til å betale inn pensjon etterskuddsvis hver måned.

– Vi fakturerer for pensjon ved utgangen av hver måned. Det vil si at vi alltid er oppdatert på hvem som faktisk skal ha pensjon, forteller Erdal.

Det er nemlig slik at hvis bedriften din betaler forskuddsvis vil dere også betale pensjon for ansatte som slutter i løpet av året. Dette er en unødvendig utgift som faktisk kan unngås.

– Vår løsning henter ut betalingsinformasjon hver måned. Hvis en ansatt ikke lenger får utbetalt lønn vil vi heller ikke trekke pensjon for vedkommende. På den måten betaler ikke bedriften din unødvendige summer for personer som ikke lenger er ansatt.

– Pensjon er en regning du ikke kommer unna, alle er pålagt å spare for sine ansatte.  Men du kan slippe å betale mer enn du skal, og du kan betale riktigere og mindre summer fordelt utover året. Dette kan være med på å gjøre likviditeten i bedriften din mer korrekt. Det er rett og slett en effektiv og presis måte å betale pensjon på, avslutter Erdal.

Les mer om innskuddspensjon her!

Ingen kommentarer

Kommentarer er stengt.