OTP - Pensjon - Sommerferie – er det en forsmak på å være pensjonist?

Sommerferie – er det en forsmak på å være pensjonist?

Sommer sol og fritid, det er kanskje det du ønsker deg når du slutter å jobbe? Hva skal til for å ha ferie hele året, det kan du lese mer om her.

Vi er nå godt inne i fellesferien. Mange er på hytta, nyter livet med måkeskrik og late dager i fjæra. Så sitter jeg her og funderer på om dette er det livet jeg kan få hver eneste dag hele året som pensjonist.

Sommerdagene har vi som regel få av i Norge. Er jeg ærlig er det er det vel mer unntaket enn regelen at badetemperaturen er behagelig. Så det kan være at jeg burde se på mulighetene for å gjøre som trekkfuglene, og reise sydover når høsten kommer. Vil du bli med på reisen mot varmere strøk? Det kommer til å koste litt – og trolig mer enn hva du kan betale med pensjonen fra folketrygden. Du har vel en helt ok pensjon?

Vet du ikke hvor mye du får i pensjon fra folketrygden? Og om den er god nok for deg? Les mer om det her.

Det kan være greit å skaffe seg oversikt over hvilken pensjon du får fra arbeidsgiveren din? Det finner du nokså enkelt ved å logge inn med bankID på www.norsk.pensjon.no. Eventuelt les mer i dette innlegget.

Mens du er i gang, kanskje du burde prøve å finne ut hvordan du kan få et oversiktsbilde av hvor mye penger/verdier du har. Les mer om hvordan du kan ta en helsesjekk av økonomien din.

Sparing er å utsette forbruket litt. Da er de viktig at sparepengene ikke minker i verdi. Du må for all del unngå pensjonstabber. Les mer om det her. Og være langsiktig. Ha en god andel av sparingen i aksjer. Les mer om hvorfor du bør ha aksjer i sparingen din her.

De aller fleste som er unge i dag bør være forberedt på å jobbe litt lenger enn det man gjør i dag. En årsak er at vi blir eldre og at de fleste årene vi får ekstra er som friske arbeidsdyktige mennesker. Det kan også være fornuftig å anta at pensjonen fra folketrygden kan bli lavere enn det den er i dag. Og har du en høy inntekt bør du være forberedt på inntekten kan falle nokså drastisk.

Dette innlegget handler om at du bør ha litt pasjon for pensjon. Finne ut av hvor mange penger du kan regne med å få som pensjonist og danne deg et inntrykk om det blir som forventet. Og nå den lille skriften. Regnestykket er basert på mange forutsetninger så bruk tallene som indikasjon.

God sommer.

Mann soler seg på solseng med drikke

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!