OTP - Pensjon - Pensjonskonto

Pensjonskonto

Penger faller ned i sparegris

1. januar 2021 skjer det!
Alle ansatte i privat sektor får bedre oversikt over pensjonen. Da får vi egen pensjonskonto.

Dine pensjonskapitalbevis fra innskuddspensjon (bevis på hvor mye arbeidsgiver har spart i pensjon for deg) samles automatisk på en pensjonskonto sammen etter årsskiftet. Der finner du også den pensjonen som arbeidsgiveren din sparer for deg. Det er noen få unntak, men gjelder i hovedsak alle pensjonskapitalbevis. For deg betyr dette at du får lavere kostnader og bedre oversikt. I tillegg kan du selv velge pensjonsleverandør.

Er pensjonskonto det samme som bankkonto?

Nei, eller på en måte kan man jo si ja.
Du sparer på begge kontoene, men mens du fortløpende kan ta ut og sette inn penger på bankkontoen din, er pensjonskontoen din låst for uttak til du blir pensjonert. Sparingen av OTP, obligatorisk tjenestepensjon, er det din arbeidsgiver som er ansvarlig for.

På pensjonskontoen blir nå all oppspart pensjon gjennom tidligere arbeidsgivere nå samlet, og dermed får du en god oversikt over din oppsparte pensjon, og du kan enkelt følge med på hva som skjer på kontoen fremover.

Hva betyr det å ha egen pensjonskonto?

Når du slutter hos en arbeidsgiver med innskuddspensjon, får du et bevis på at det har blitt spart penger til din tjenestepensjon (OTP).

Har du hatt flere arbeidsgivere som har spart pensjon til sine ansatte, betaler du i dag alle kostnadene for hvert pensjonskapitalbevis. Dette er veldig kostbart og lite hensiktsmessig. Når den nye loven trer i kraft fra januar 2021, vil all oppspart pensjon du har fra tidligere arbeidsforhold som utgangspunkt overføres til din nåværende arbeidsgivers pensjonsordning. Du fortsetter å betale kostnadene, men nå bare på ett pensjonskapitalbevis ettersom alt samles på en pensjonskonto – din pensjonskonto!

Alt på en konto gir deg bedre oversikt over din pensjon pluss at du slipper å betale flere gebyrer til flere pensjonsleverandører. Du trenger ikke vente til 1. januar med å samle pensjonen din på en pensjonskonto. Du kan du gjøre dette allerede nå via denne siden.

Du kan også selv bestemme hvilken pensjonsleverandør din arbeidsgiver skal spare din pensjon hos. Les mer om dette i innlegget om Egen pensjonskonto – du har kontrollen.

Med Duvi på laget blir pensjonssparingen enkel

Det er kun du som vet hvor mye penger du vil trenge når du blir pensjonist. Med Duvi på laget skal du ikke behøve å bytte spareprofiler, her anbefales en spareprofil for alle – Duvi Langsiktig.

Duvi Langsiktig har et langsiktig perspektiv på pensjonssparingen. Er det kort tid til du planlegger å begynne å bruke av pensjonspengene dine tror vi at Duvi Kortsiktig vil være det beste produktet for deg. Ønsker du å bytte mellom disse er det bare å kontakte oss. Det koster ingenting.

Vi passer på og gjør vårt ytterste for at pensjonspengene dine forvaltes på best mulig måte slik at du får best mulig pensjon i fremtiden.

Les mer om hvordan Duvi passer på pensjonen din i dette innlegget.

I Duvi Pensjon beregner vi oss ingen administrasjonskostnad – kun en forvaltningskostnad.

Vær din pensjonskonto bevisst - Vær pensjonsbevisst!

Skremmende mange tenker ikke på pensjonen sin i det hele tatt. Mange vet heller ikke om arbeidsgiver har eller om de har oppspart pensjon fra tidligere arbeidsgivere og hvor i så fall disse er forvaltet.

Mye av dette skyldes mangelfull og kanskje for dårlig informasjon fra pensjonsleverandørene. Med egen pensjonskonto vil denne informasjonen bli mer oversiktlig for hver enkelt.

Vet du om din arbeidsgiver sparer lovpålagt OTP for deg?

Loven sier at det skal spares minst 2% av de ansattes lønn mellom
0 og 12 G.

Bedriften kan selv velge å spare mer for sine ansatte, og da er den maksimale satsen 7% av lønn opp til 7,1 G og 25,1% mellom 7,1 G og 12 G.

Det kan altså være store forskjeller i de ansattes pensjonssparing fra bransje til bransje, og også på tvers av bedrifter i samme bransje.

Tenk langsiktig! Vær pensjonsbevisst og spør din arbeidsgiver om de sparer pensjon for deg!

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!