OTP - Pensjon - Ikke få pensjonspanikk

Ikke få pensjonspanikk

Mange av oss får ukontrollerte rykninger når vi blir minnet om at vi burde spart til pensjon. Men det er ikke sikkert at det er så ille.

Det er lett å få pensjonspanikk rett som det er. Du blir stadig minnet om at vi burde ha spart mer til pensjonsalderen. Det går neppe en dag på Facebook eller i avisen uten at du ser bildene av flotte rynkete pensjonister på golfbanen eller på tur med vinklubben. Slike rosenrøde stemningsbilder florerer. Rynkefjesene har sikret pensjon og nyter gode dager. Det er lett å få pensjonspanikk av mindre.

Du blir også foret med informasjon om at pensjonsreformen fører til en svakere pensjon fra folketrygden enn det våre foreldre har fått. Generasjonsregnstykket er endret, dagens unge og middelaldrende må ta mye mer ansvar for egen pensjon.

Hvis du prøver bankenes pensjonskalkulatorer forsterker du pensjonspanikken. De forteller deg som oftest at du må spare mer, mye mer. Mange av dem bygger opp under myten om at du bør sikre deg rundt to tredjedeler av lønnen din som pensjon. Greier du ikke det – får du pensjonspanikk. Men det trenger ikke være slik.

Ikke få pensjonspanikk

Det trenger ikke å være så ille som du tror eller har fått inntrykk av. Du har trolig en pensjon og kanskje noen verdier her og der som du ikke har tenkt over. Både i folketrygden, på en eller flere pensjonskontoer, kanskje noen egne penger samt verdier i eiendom. Hvis du ønsker å finne ut mer om hvordan du kan finne ut hva du har og kommer til å få i pensjon, kan du lese mer her.

I dette innlegget har vi sett på pensjonspanikk. Det er den følelsen du får nå du oppdager at du ikke har spart til pensjon og at du er så gammel at du neppe kommer til å greie å spare til en god pensjon. Men det trenger ikke være slik. Du må imidlertid ta ansvar for komme deg ut av pensjonståka på egenhånd. Skaffe deg oversikt, finn ut hva du har og kommer til å få.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!