Slik flytter du dine pensjonskapitalbevis på 1-2-3!

Visste du at det er enkelt å flytte dine pensjonskapitalbevis? Det eneste du trenger er bank-ID. Vi forklarer deg hvordan i dette innlegget.

Når du slutter i en jobb i privat sektor får du et såkalt pensjonskapitalbevis. Det er et bevis på at arbeidsgiveren din har betalt penger inn på en pensjonskonto for deg. 

I 2021 kom Loven om Egen Pensjonskonto som tilsier at alle pensjonskapitalbevis til en person blir samlet på en egen pensjonskonto, og at du kan velge selv hvilken pensjonsleverandøren denne kontoen skal ligge hos. Velger du ikke leverandør selv, flyttes pensjonspengene til din pensjonskonto hos den leverandøren som din eventuelle nye arbeidsgiver har valgt, dersom arbeidsgiveren har en innskuddspensjonsordning (som de fleste arbeidsgivere i privat sektor har).

Hvis du ønsker å sjekke hvilken pensjonsleverandør du har og hva du kommer til å få utbetalt senere i livet kan du logge deg inn på Min side med din BankID.

Men hva med deg som ikke har noen aktiv innskuddspensjonsordning?

Er du offentlig ansatt med tidligere oppspart pensjon fra privat sektor, har du for øyeblikket ingen arbeidsgiver eller er du pensjonist? Da kan du allikevel samle din pensjon, og dermed spare gebyrer. Dersom du ønsker å samle din pensjon hos Duvi, går du frem som følger:

1. Åpne samleskjema

Det enkleste er å gå rett til samleskjema. Klikk her for å åpne.

2. Fyll ut skjemaet

I skjemaet fyller du ut fornavn, etternavn, mobilnummer og mailadresse. Du kan også legge inn avtalenumrene til pensjonskapitaklbevisene du vil flytte, for å fremskynde prosessen.

3. Signer med Bank-ID

Du signerer deretter med Bank-ID. Enten med kodebrikke eller på mobil.

Ved å signere flyttefullmakten med Bank-ID gir du oss muligheten til å flytte dine pensjonskapitalbevis fra de opplistede finansleverandørene.

Det var det!

Så snart du har signert fullmakten vil vi iverksette prosessen med å flytte dine pensjonskapitalbevis. Du vil i løpet av et par arbeidsdager motta en e–post med informasjon om prosessen.

Har du noen spørsmål knyttet til flytting eller lurer du på noe annet? Ta kontakt med oss her.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!