Duvi – Pensjon slik det burde være

Duvi er en erfaren, men nytenkende utfordrer til tradisjonelle pensjonsleverandører av pensjon slik det burde være. Selskapet er et rendyrket innskuddspensjonsforetak som ble stiftet i april 2013.

I Duvi har vi et brennende ønske om å skape en enklere hverdag for privatpersoner og bedriftene som setter av pensjonspenger til sine ansatte. Ikke minst ønsker vi å gjøre pensjon lett forståelig, noe vi mener at tiden er overmoden for. I Duvi setter vi kundeopplevelsen først.

Duvi er et konstruert ord, satt sammen av «du» og «vi». Navnet symboliserer vår ambisjon om å være på lag med deg som kunde. Slik sett er Duvi en ny vind i pensjonsmarkedet, som er preget av vanskelig språk og stor skjevhet i styrkeforholdet mellom kunde og leverandør.

Vår løsning er enkel å forstå og gir våre kunder best mulig og rimelig pensjon. Rett og slett pensjon slik det burde være.

Duvi fikk konsesjon fra Finanstilsynet i 2015 og startet opp virksomheten i august samme år. Antall personer som har sin pensjon i Duvi vokser veldig raskt, dette forteller oss at dere setter pris på våre produkter og løsninger.

Innskuddspensjon – obligatorisk for de fleste bedrifter

Arbeidsgivere er pålagt å spare til pensjon for sine ansatte. Minimumskravet til sparingen defineres av loven om obligatorisk tjenestepensjon.

Hvorfor velge Duvi pensjon?

  • Enklere

Automatisert håndtering av pensjon, selv for små bedrifter. Duvi leser data direkte fra bedriftens regnskapssystem og sikrer korrekt sparing.

  • Rimeligere

Vi gir prisløfte på gebyrer og omkostninger til alle små og mellomstore bedrifter.

  • Bedre

Vi har en langsiktig forvaltningsstrategi som sikrer at dine ansatte får en god pensjon.

Et trygt valg

Derfor er pensjonspengene trygge hos Duvi Pensjon:

Forskjellen på et innskuddspensjonsforetak som Duvi er, og tradisjonelle livforsikringsselskap

Livsforsikringsselskapene har ikke bare kunder med innskuddspensjon, men også kunder med garantert rente på sin pensjonssparing. Selskapet plikter å stille med kapital til disse dersom avkastningen ikke blir så høy som opprinnelig forutsatt. Dette er spesielt krevende når norske og internasjonale renter er historisk lave.

Duvi har ikke slike garantier, så alle våre kunder kan være trygge på at de vil få tilbake alle sine penger pluss/minus avkastning fra den spareprofilen de har valgt.

I Norge tillates ingen pensjonsleverandører å gå konkurs. Dersom selskapet ikke har nok kapital til å gi trygghet for at kunder får utbetalt sin pensjon vil selskapet bli satt under offentlig administrasjon.

Våre spareprofiler

Duvi tilbyr to standard porteføljer som passer de aller fleste. Vi gjør valget enkelt. Ved å begrense porteføljeutvalget holder vi kostnadene nede, en fordel kundene våre nyter godt av. Duvi – pensjon slik det burde være.

Duvi Langsiktig
Akskjer 80% og Rentepapirer 20%

Vi anbefaler alle våre kunder å være langsiktig lengst mulig.

Aldersbestemt nedtrapping av andel aksjer er oftest ulønnsomt. For de aller fleste er det også unødvendig. Grunnen er at folketrygden og annen sparing ikke svinger i verdi med aksjekursene. Vi tar kontakt det året den enkelte fyller 67 år for å veilede om innskuddspensjonen som andel av den enkeltes samlede sparing.

Duvi kortsiktig
Aksjer 30% og Rentepapirer 70%

Det kan være fornuftig å plassere mindre penger i aksjer dersom innskuddspensjonen utgjør en stor andel av sparing til pensjon og det også er kort tid til den enkelte skal bruke pengene.

Sparing

  • Minimum 2% av lønn er lovpålagt og beregnes i henhold til lovens krav. Det er de obligatoriske 2% som blir omtalt som Obligatorisk Tjenestepensjon (OTP).
  • Bedriften kan velge å spare mer for de ansatte.

Fakturering

  • Transparent og oversiktlig kostnadsstruktur på fakturaen
  • Fakturering skjer etterskuddsvis. Dette gir deg som kunde bedre oversikt, bedre likviditet og generelt bedre økonomistyring.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!