Blogg    /    Langsiktig sparing    /    Drømmer du om god pensjon?

Drømmer du om god pensjon?

25. september 2017

Drømmer du om god pensjon, men vet ikke hvilken pensjonsordning du har? Da er du i drømmeland. Nå er det kanskje på tide å våkne? Les mer om hvordan.

Du kan tape mange penger på å drømme om god pensjon. For skal det det bli noe av pensjonsdrømmen din må du forholde deg til pensjonskapitalbevisene dine. Vet du ikke hva pensjonskapitalbevis er? Da kan du lese deg opp her.

Du kan faktisk vekke deg ut av drømmeverden på egen hånd. Helt enkelt ved å flytte pensjonskapitalbeviset ditt til en leverandør med lave kostnader og gode produkter. Lurer du på hvordan du kan flytte pensjonskapitalbevis kan du se denne videosnutten.

 

Ikke legg brevene i skuffen

Les brevene fra pensjonsleverandøren og prøv å forstå hvordan pensjonspengene dine blir forvaltet. Finn også ut av hvor mye du betaler til pensjonsselskapet. Blir du liggende med for lav aksjeandel hos et pensjonsselskap med høye kostnader og gebyrer kan du gå glipp av halvparten av pensjonen din. Les mer om det her.

Ønsker du deg en oversikt over hvilken pensjonsordning du er omfattet av og hvor mange kroner du kan regne med å få som pensjonist må du selv søke opp litt informasjon. Hvordan du gjør det – kan du lese om her.

Har du arbeidet i privat sektor kan du regne med å få pensjonspenger fra to kilder. Det er fra folketrygden og fra den ordningen arbeidsgiveren din har spart for deg. For mange eksisterer det også en tredje kilde og det er egen sparing. I dette blogginnlegget har vi sett litt på de pengene som arbeidsgiveren din sparer for deg og hva du kan gjøre for å komme deg ut av pensjonståka.

Vil du flytte pensjonskapitalbevisene dine, kan du enkelt gjøre det her.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.