Home - Bedre pensjon uten at det koster mer

Bedre pensjon uten at det koster mer

Kjære bedriftsleder, vet du at du kan bedre din egen og dine ansattes pensjon uten at det koster én krone mer?

Noen få minutters innsats i dag kan gi deg og dine ansatte vesentlig bedre pensjon uten at det koster bedriften én krone mer. Vi skal forklare hvordan, men først vil vi be deg svare på to enkle spørsmål:

Vet du hvilken pensjonsløsning dere har i bedriften?
Kan det være at den er dyr og kortsiktig?

De færreste klarer å svare på de spørsmålene.

Hvordan få bedre pensjon?

De fleste bedrifter er pålagt å tegne en tjenestepensjonsordning for sine ansatte. Og da er det viktig å sørge for at man får best mulig løsning for de pengene man bruker pensjon. Så over til spørsmålet om det virkelig er mulig få bedre pensjon – uten at det koster mer? Svaret er enkelt: ja det er det, men da mener Duvi du bør velge en pensjonsordning med høy aksjeandel. Da får du og dine ansatte en langsiktig spareprofil.

I figuren under har vi synliggjort verdiutviklingen i en kortsiktig spareprofil mot en langsiktig profil. Du ser av figuren at du nesten kan doble din egen og dine ansattes pensjon ved å sørge for at aksjeandelen i sparingen er høy.

Mer pensjon for pengene med høy aksjeandel

Figuren illustrerer hvor mye mer man kan få i pensjon i en langsiktig løsning fremfor en kortsiktig løsning med en nedtrappingsmodell. Den store forskjellen viser hvor viktig det er at du som bedriftsleder tar et riktig valg med hensyn til valg av pensjonsløsning.

Utfordringen med at nordmenn ikke passer på pensjonen er også godt beskrevet i denne artikkelen fra Aftenposten. Det er synd for det er relativt enkelt å gjøre noe med det.

Det er ikke så vanskelig

Når du velger pensjonsløsning gir leverandøren deg som bedriftsleder en rekke valg. Et av dem er aksjeandelen i pensjonsordningen. Det valget vil i vesentlig grad påvirke avkastningen de ansatte får i pensjonsordningen – både mens de er ansatt og etter at de har sluttet i bedriften.

– Historisk sett viser det seg at en høy andel i aksjer over tid sikrer god avkastning på sparingen. Man får god pensjon igjen for den sparingen man gjør i yngre alder, sier Knut N. Kjær i investeringskomitéen til Duvi Pensjon. Kjær forklarer mer om langsiktig pensjonssparing i dette innlegget.

Duvi mener at hvis du passer på at aksjeandelen i pensjonsordningen er høy kan du sørge for at du og dine ansatte får en vesentlig bedre pensjon uten at det koster bedriften én krone mer. Les mer om Duvi Langsiktig her.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!