Blogg    /    Langsiktig sparing    /    Hvordan kan du unngå pensjonstabber?

Hvordan kan du unngå pensjonstabber?

15. juni 2017

Pensjon kan være vanskelig å forstå, men er veldig viktig å forholde seg til. Hvis du ikke passer på, kan du ende opp med å gå glipp av en god del pensjonspenger. I dette blogginnlegget peker vi på de største pensjonstabbene du som eier av pensjonskapitalbevis utsettes for og hvordan du kan unngå dem.

Hvis du har arbeidet i privat sektor og byttet jobb, er det stor sannsynlighet for at du har et pensjonskapitalbevis liggende. Det er et bevis på at arbeidsgiver har betalt penger inn på en pensjonskonto for deg. Hvis de pengene håndteres feil kan de hurtig tape seg i verdi. Hvis du lurer på hva et pensjonskapitalbevis er kan du lese mer om det her.

Pensjonstabbene

De to største pensjonstabbene du utsettes for, er

1) at du betaler for mye i gebyrer og kostnader for håndteringen

2) at forvaltningen blir for kortsiktig

Pensjonstabbe 1 og 2, kaller vi dem. Nærmere forklaring og oppskrift på hvordan du kan unngå dem finner du i sjekklisten vår.

I sjekklisten vil du også få en forklaring på pensjonstabbe nummer 3, som handler om å ikke ødelegge kjøpekraften din. Ønsker du å få en fin pensjonstilværelse er det ikke dumt å skaffe seg oversikt over hva pensjon er og hvordan det står til med den. Du kan også lese mer om dette i flere av våre tidligere innlegg:

Visste du at prislappen tredobles når du bytter jobb?

Vær for all del langsiktig – bankinnskudd er mer risikabelt enn aksjer på lang sikt

Ta en helsesjekk av privatøkonomien din

De pengene du skal bruke når du en gang slutter å jobbe, kommer du til å få fra tre kilder. Det er fra folketrygden, tjenestepensjon som arbeidsgivere har betalt inn og din egen sparing. Hvis du ønsker å finne ut av hva du får utbetalt kan dette blogginnlegget være til hjelp.

Ønsker du å unngå å tabbe deg ut må du sørge for å velge en rimelig pensjonsleverandør og være langsiktig. Da er du på rett vei.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.