OTP - Pensjon - Du bør ha mesteparten av pensjonen i aksjer

Du bør ha mesteparten av pensjonen i aksjer

Etter ni år med nesten uavbrutt kursoppgang er det aktuelt å stille seg spørsmålet om når neste nedtur i aksjemarkedet kan komme. Og forberede seg på det uunngåelige.

Over hundre års historikk fra finansmarkedene lærer oss ikke bare at verdien av å forbli langsiktig er stor, men også at vi bør holde av noen kroner til regntunge dager. Har vi penger tilgjengelig når markedet faller kan vi nemlig kjøpe aksjer på billigsalg. Så langsiktigheten tilsier at du bør ha nesten ha alle pensjonspengene i aksjer, men ikke alle – for du må ha råd til å gå på salg.

Lønnsom handlingsregel

Historiske tall fra finansmarkedet forteller oss at det over tid er lønnsomt å ha en ”handlingsregel” som forteller oss hva vi skal gjøre når markedet beveger seg. Vår handlingsregel forteller oss at vi skal kjøpe aksjer etter kraftige kursfall. Det er faktisk så lønnsomt at trofasthet til handlingsregelen alene kan betale store deler av forvaltningskostnadene.

Globale aksjer 1988-2017

Det er ikke slik at vi gleder oss til neste nedtur i aksjemarkedet. For vi vet at stemningen både i aksjemarkedet og i mediene snarere vil gi oss grunner til å selge aksjer enn å kjøpe. Nettopp derfor er det viktig å bestemme seg på forhånd for hva man skal gjøre og være trofast til handlingsregelen.

Åtte av ti kroner i aksjer

Som pensjonssparere er vi langsiktige og er vi langsiktige blir ikke kortsiktige kursfall i aksjemarkedet veldig farlige. De kan gi oss grunnlag for økt pensjon ved at vi får kjøpt flere aksjer til lavere kurser. Dette er Duvi Langsiktig innrettet for med åtte av ti kroner plassert i globale aksjer. Dermed har vi to kroner klare til neste gang aksjemarkedet faller.

Noen andre innlegg med samme tema

Selv eldre bør ha aksjer i pensjonssparingen.

Spar som oljefondet med en god andel aksjer.

Bankinnskudd er mer risikabelt enn aksjer på lang sikt.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!