OTP - Pensjon - Pensjon og skattemeldingen

Pensjon og skattemeldingen

Asbjørn Erdal - Duvi Pensjon

Skattemeldingen gir deg et begrenset bilde av din økonomi. Bruk gjerne et kvarter til på å skaffe deg en full oversikt med et litt lenger perspektiv.

Skattemeldingen for 2018 kommer 4. april 2019.  De fleste av oss lurer selvfølgelig mest på om vi får penger igjen eller må betale restskatt. Når du har fått klarhet i det, bør du både sjekke at alle tallene stemmer og ta en helsesjekk av økonomien din. Bruk anledningen til å samle din pensjon hos en leverandør med lave kostnader i en løsning med høy aksjeandel.

Hør hva Asbjørn Erdal, daglig leder hos Duvi Pensjon, sier om pensjon i forbindelse med skattemeldingen hos NRK P1+.

Hør radiosendingen her.

Skattemeldingen

Her får du en foreløpig beregning av skatten din og du får vite om du har:

Tilgodebeløp – Det staten skylder deg.

Restskatt – Det du eventuelt må betale.

Det du må gjøre:

Sjekk at tallene er riktige – lønn, formue, og fradragsposter som gjeldsrenter. Sammenlign tallene på skattemeldingen med tallene på de slippene du har fått fra bank, arbeidsgivere og pensjonsselskap. Still deg spørsmålet om disse tallene kan stemme. Mottar du lønnsinntekt er det en relativt enkel oppgave. For mange stemmer tallene, men det oppstår innimellom feil, da må du gjøre nødvendige endringer.

Sjekk også at kontonummeret du ønsker å få tilgodebeløp på er riktig – endre det hvis du ønsker at pengene skal inn på en annen konto.

Ta en helsjekk av økonomien

Se på økonomien din med et litt lenger perspektiv. Skattemeldingen gir et godt øyeblikksbilde, men ikke hele bildet.

Se på markedsverdier av det du eier og hvor lang nedbetalingstid du har på lånene dine. Stemmer det overens med tidspunkt du tenker at du skal slutte å jobbe? Eller drar du med gjeld inn i en pensjonstiden? Skaff deg et bilde av inntekter og kostnader også når du blir pensjonist. Blir du minstepensjonist blir budsjettet nokså lite.

Gå inn på NAV og sjekk hva du kan forvente fra Folketrygden og tjenestepensjon. Tjenestepensjonen er de pengene som dine arbeidsgivere har spart og sparer for deg.

Tips

Skattemeldingen for 2016 og 2017 kan du fortsatt endre og levere på nytt hvis du oppdager feil eller har mottatt nye eller forsinkede oppgaver.

Når du er inne på tjenestepensjonen din – har du byttet jobb noen ganger har du trolig flere pensjonskapitalbevis. De finner du enten på www.nav.no Din pensjon eller hos www.norskpensjon.no. Sørg for å samle bevisene hos en leverandør som har lave kostnader og pass på at aksjeandelen er høy nok. Det gjør du veldig enkelt her.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!