OTP - Pensjon - Kan OTP-leverandør bidra til bedre likviditet?

Kan OTP-leverandør bidra til bedre likviditet?

Visste du at man enten kan betale OTP (obligatorisk tjenestepensjon) forskuddsvis eller etterskuddsvis?

Velger du etterskuddsvis, kan det hjelpe bedriften med å spare riktig OTP til dine ansatte og bidra til bedre likviditet for bedriften. 

Har bedriften likviditet, betyr det at bedriften kan betale løpende utgifter som regninger, skatt, lønn til ansatte og lignende. Har bedriften god likviditet har de muligheten til å dekke både planlagte og uforutsette kostnader.

Noe mange bedrifter kanskje undervurderer er hvor viktig valget av pensjonsleverandør er for bedriftens likviditet.

Vurderer bedriften å bytte pensjonsleverandør?

Ikke betal unødvendig mye i pensjon

asbjoern_erdal_om_pensjon_og_likviditet-Duvi-Pensjon

Hos tradisjonelle pensjonsleverandører er den vanligste løsningen at bedrifter betaler pensjonen til sine ansatte forskuddsvis. Det vil si at du betaler inn en eller to store summer i året som skal dekke pålagt pensjonssparing.

På slutten av året kan bedriften få tilbakebetalt en overskuddssum dersom man har betalt for mye eller måtte betale mer hvis det er betalt for lite. Men det kan likevel påvirke likviditeten negativt.

– Det å måtte ut med store summer er ikke alltid noe bedrifter har muligheten til. For noen bedrifter kan det bety at de må låne penger for å dekke pensjonsutgiftene, sier daglig leder i Duvi Pensjon Asbjørn Erdal.

Erdal understreker at dette spesielt kan være problematisk for oppstartsbedrifter.

– Nyoppstartede bedrifter har ofte mange store investeringer foran seg uten å ha etablert en stabil inntekt til å dekke disse kostnadene. Da vil spesielt måten du betaler pensjon på ha mye å si for likviditeten.

Slik fungerer pensjon for bedrifter.

Flere små summer er bedre enn én stor

Hos Duvi har bedrifter muligheten til å betale inn OTP etterskuddsvis hver måned.

– Vi fakturerer for pensjon ved utgangen av hver måned. Det vil si at vi alltid er oppdatert på hvem som faktisk skal ha pensjon, forteller Erdal.

Det er nemlig slik at hvis bedriften din betaler forskuddsvis vil dere også betale pensjon for ansatte som slutter i løpet av året. Dette er en unødvendig utgift som faktisk kan unngås.

– Vår løsning henter ut betalingsinformasjon hver måned. Hvis en ansatt ikke lenger får utbetalt lønn vil vi heller ikke trekke pensjon for vedkommende. På den måten betaler ikke bedriften din unødvendige summer for personer som ikke lenger er ansatt.

– Pensjon er en regning du ikke kommer unna, alle er pålagt å spare for sine ansatte.  Men du kan slippe å betale mer enn du skal, og du kan betale riktigere og mindre summer fordelt utover året. Dette kan være med på å bedre likviditeten i bedriften din. Det er rett og slett en effektiv og presis måte å betale pensjon på, avslutter Erdal.

Les mer om innskuddspensjon.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!