OTP - Pensjon - Du kan doble pensjonen din – uten å spare mer!

Du kan doble pensjonen din – uten å spare mer!

Noen få minutters innsats i dag kan doble tjenestepensjonen din når du skal bruke den. Ta vår lille tre minutters quiz og se om du kan bli med på dagens dobbel.

Oppsiden din er enorm og innsatsen liten. Vi ønsker at du bruker et par minutter på å se om du kan doble de pengene du skal bruke den dagen du slutter å jobbe. Vi avgrenser regnestykket til tjenestepensjon i privat sektor, som er de pengene som arbeidsgiverne dine sparer for deg.

Først tre enkle spørsmål:

  1. Har du byttet jobb i privat sektor?
  2. Har du pensjonskapitalbevis? Det kan du sjekke her.
  3. Får du dyr og kortsiktig forvaltning?

Er svaret ja på spørsmål én, er trolig svaret på spørsmålet to og tre også ja. For blir pensjonskapitalbeviset forvaltet hos en av de store pensjonsleverandørene er sannsynligheten stor for at du får en dyr og kortsiktig forvaltning.

Ta viktige valg!

I grafen under ser du at du nesten kan doble pensjonen din ved å ta noen enkle valg. Søylen til venstre viser hva du kan regne med å få hvis du forholder passivt. Flytter du pensjonen til en rimelig pensjonsleverandør kan du regne med å legge til de kronene som ligger i den første røde boksen. Det som er enda viktigere er at du passer på at du får en langsiktig forvaltning. Det betyr at du velger å ha en høy aksjeandel og unngår ulike nedtrappingsmodeller.  Det er ikke mer som skal til for å få søylen nummer fire til høyre.

Kortsiktig versus langsiktig sparing
Den svarte delen av søylene er de pengene som arbeidsgiver sparer for deg. Den grønne delen er avkastningen på disse pengene. De røde delene er penger som forsvinner på grunn av kortsiktig forvaltning og for høye gebyrer. Vil du ha søylen helt til venstre eller helt til høyre? Du avgjør!

Personen vi simulerer i dette tilfelle er 30 år gammel har høy utdannelse har hatt mer enn to jobber i privat sektor og har derfor flere pensjonskapitalbevis.

  • Lønn: 500 000 kr
  • Oppsparte midler: 100 000 kr
  • Nåværende kostnader:1,8%

 

De ulike rødfargesjatteringene i søylen som er merket med kortsiktighet viser hvor dyrt det er hvis man velger en aksjeandel på 50 prosent som er bransjestandard. Deretter ser vi hva det koster å starte med en nedtrappingsmodell fra fylte 45 år. Deretter ser vi hva det koster å gå over til Duvi Kortsiktig ved fylte 60 år, og deretter ved fylte 67 år. Hvis du ønsker mer spesifikk informasjon om regnestykkene er du hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Gjør noe med det!

Har du bare et par minutter og tillit til at vi kan hjelpe deg kan du logge inn på våre nettsider og gi oss fullmakt til å gjøre jobben for deg. Det er enkelt, du tenger bare Bank ID. Skulle du angre, kan du når som helt flytte pensjonskapitalbevisene fra oss. Det er gratis. Følg denne lenken.

Tviler du fremdeles?

Ønsker du å vite litt mer om hvor ødeleggende gebyrer for tjenestepensjonen er, kan du lese mer her. Hvis du ønsker en lenger forklaring om hvorfor du skal ha aksjer i pensjonssparingen din leser du her. Det er også fornuftig å forstå hvor pensjonspengene kommer fra, og det kan du lese mer om her.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!