Home - Pensjonistlivet – blir det sommerferie hele året?

Pensjonistlivet – blir det sommerferie hele året?

Hvilket pensjonistliv ønsker du deg? Og kommer du til å ha råd til det?

Skoleferien har begynt. Mange er på hytta, noen er i syden, andre igjen drar til fjells. Mai og juni ga oss rekordvarme som vi håper følger oss med inn i fellesferien. Nå skal vi ha det gøy. Når man er i jobb har mange av oss forholdsvis god økonomi til å unne oss litt ekstra fra tid til annen. Men hvordan kommer det til å bli når vi er ferdig med arbeidslivet og skal leve av pensjonspengene? En sydenferie kommer mest sannsynlig til å koste litt mer enn hva de fleste kan betale med pensjonen fra folketrygden. Er du minstepensjonist, blir det ekstra vanskelig.

Hva får du som pensjonist

Det første du kan gjøre uansett hvor gammel du er, er å skaffe deg oversikt over verdiene dine. Det er relativt enkelt, du kan bruke skattemeldingen for å få oversikt over gjeld og verdier. Pass på at du får med markedsverdien på eiendom og sjekk verdien av pensjonene dine. Les mer om hvordan du kan gå frem her.

Deretter bør du skaffe deg oversikt over hvilke inntekter du kan regne med å få når du blir eldre. Lurer du på hvor mye du kommer til å fra folketrygden? Les mer om det her.

Skaff deg også oversikt over den pensjonen du får fra arbeidsgiverne dine. Denne finner du på norskpensjon.no.

Sørg for at pengene får vokse

Når du har funnet ut hvor store verdier du har, og hvor mye du får fra ulike pensjonsordninger kan du begynne å lage en grov skisse over de pengene du vil ha tilgjengelig som pensjonist.

Noe du kan gjøre med en gang er å sikre at du unngår de vanlige pensjonstabbene:

– At du betaler for høye gebyrer og kostnader
– At du har for lav aksjeandel i pensjonssparingen din

Les mer om pensjonstabbene her

Et viktig steg for å unngå for mye gebyrer og kostnader er å samle dine pensjonskontoer hos én leverandør. Sørger du i tillegg for å ha en høy nok aksjeandel i pensjonssparingen, er du godt på vei til å ha mer å rutte med den dagen du går av med pensjon. Begge deler kan du fikse på våre nettsider.

God sommer!

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!