OTP - Pensjon - Skattemeldingen – fristen snart ute

Skattemeldingen – fristen snart ute

Skattemeldingen for 2018 skal leveres innen 30 april. Sjekk den før det blir for sent. Her får du noen enkle tips.

Det kan være fristende å godkjenne skattemeldingen som den er, eller ignorere den. Det er kanskje ikke det smarteste du gjør. Hvis du ikke gjør noe med meldingen, vil myndighetene skrive ut skatten på det informasjonsgrunnlaget de sitter på. Er grunnlaget feil blir skatten feil.

Logg inn til skattemeldingen finner du her.

Skattemeldingen

Her får du en foreløpig beregning av skatten din og du får vite om du har:

  • Tilgodebeløp – Det staten skylder deg.
  • Restskatt – Det du må betale.


Selv om du får penger tilbake er det viktig å sjekke at tallene som er oppgitt stemmer, og se om noe er glemt. Stemmer alt sammen trenger denne lille sjekken ikke å ta mer enn fem til ti minutter. Er noe feil, trenger det ikke være så veldig vanskelig å rette det opp.

Når du først er inne i meldingen kan du like gjerne bruke anledningen til å ta en større sjekk av økonomien din. Du finner mer informasjon i denne lenken.

Det du må gjøre

Sjekk at tallene er riktige – lønn, formue, og fradragsposter som gjeldsrenter. Sammenlign tallene på skattemeldingen med tallene på de slippene du har fått fra bank og arbeidsgivere. Still deg spørsmålet om disse tallene kan stemme. Mottar du lønnsinntekt er det en relativt enkel oppgave. For mange stemmer tallene, men det oppstår innimellom feil, da må du gjøre nødvendige endringer.

Et lite tips

Sjekk også at kontonummeret du ønsker å få tilgodebeløp på er riktig – endre det hvis du ønsker at pengene skal inn på en annen konto.

Mer informasjon om skattemeldingen finner du hos skatteetaten.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!