Skatteetaten sjekker at arbeidsgivere har pensjonsleverandør!

Dagbøter til pensjonsunnasluntrere!

Skatteetaten som jakter etter bedrifter som ikke sparer til pensjon for sine ansatte, kan fra 1. juli ilegge dagbøter på 250 kroner per ansatt hvis bedriften ikke har pensjonsordning.

Har bedriften 10 ansatte vil dagbøter for et års drift uten pensjon kunne gi en bot på over 900.000,- kroner. Når en gjennomsnittlig pensjonsordning koster 10.000 kroner i året, er regnstykket enkelt. Du kan lese mer om dagbøter i forskrift om tvangsmulkt etter OTP-loven

– Bedriftens pensjonsordning bør på plass før ferien hvis man vil unngå uønsket oppmerksomhet fra Skatteetaten, sier Asbjørn Erdal i Duvi Pensjon.

Økt interesse for pensjon

– Vi registrerer at interessen for pensjon har økt veldig det siste året, sier Erdal. Fler og fler bedrifter tar selv kontakt for å opprette pensjonsavtale. Det er flere årsaker til det. Nytt av året er at pensjon skal meldes over a-meldingen. Det blir veldig tydelig om bedriften har en avtale eller ikke. Det er med a-ordningen også blitt mye enklere for Skatteetaten å søke etter bedrifter som ikke har pensjonsordning. Fra sommeren får etaten muligheten til å sanksjoner med dagbøter til unnasluntrere.

Folk flest henger litt etter

– Årets store pensjonsnyhet – pensjonskonto bidrar til at vi får bedre oversikt over pensjonen vår og kan ta bedre valg, sier Erdal. – Mange har tatt aktive valg og det er flott, men vi ser at rundt 95 prosent av oss bryr seg for litt om pensjonen sin. Vi tror at pensjonskontoen som samler pensjon på en konto, vil bidra til mer bevissthet over tid.

Har du ikke ordnet pensjon til din bedrift enda?
Løsningen er enklere enn du tror!

Raskeste og enkleste vei til pensjon for din bedrift, finner du i Pensjonsbutikken vår her.

Fiks pensjonen på 1-2-3!
Enklere blir det ikke!

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!