OTP - Pensjon - Skatteetaten sjekker om bedriften sparer OTP (obligatorisk tjenestepensjon)

Skatteetaten sjekker om bedriften sparer OTP (obligatorisk tjenestepensjon)

Dersom du er pålagt å spare obligatorisk tjenestepensjon for dine ansatte, men velger å ikke gjøre det venter dagbøter fra Skatteetaten. Fra 1. juli 2021 ilegges dagbøter på 250 kroner per ansatt om bedriften ikke har en aktiv pensjonsordning.

De aller fleste bedrifter skal spare pensjon (OTP) til sine ansatte. Sjekk om din bedrift er pålagt pensjonssparing. Skatteetaten har tatt grep for å sørge for at arbeidstakere over hele landet får sparingen de har krav på. For de som sluntrer unna kan det bli dyrt.

Hvis bedriften for eksempel har 10 ansatte, vil dagbøter for ett års drift uten obligatorisk tjenestepensjon (OTP) kunne gi bøter på over 900.000 kroner. En gjennomsnittlig pensjonsordning koster derimot om lag 10.000 kroner i året. Du kan lese mer om dagbøter i forskrift om tvangsmulkt etter OTP-loven

– Bedriftens pensjonsordning bør på plass så fort som mulig om man vil unngå uønsket oppmerksomhet fra Skatteetaten, sier Asbjørn Erdal, daglig leder i Duvi Pensjon.

Økt interesse for pensjon

Interessen for pensjon øker både i bedrifts- og privatmarkedet, og flere bedrifter tar selv kontakt for å opprette en OTP-avtale for sine ansatte.

– Nytt fra 2021 er at OTP også skal meldes inn i A-meldingen på lik linje som lønn, skatt, moms og lignende. Det blir veldig tydelig om bedriften har en avtale eller ikke, fortsetter Erdal.

Med A-meldingsordningen har det blitt mye enklere for Skatteetaten å søke etter bedrifter som ikke har en aktiv OTP-avtale.

Hyrdehund samler sauene

Trenger din bedrift en OTP-avtale?

Duvi sikrer at din bedrift lever opp til sine pensjonsforpliktelser på en enklere, rimeligere og bedre måte. Hos oss er du og vi på lag, og vi har ingen skjulte kostnader.

Den raskeste og enkleste veien til pensjonssparing for din bedrift, finner du i Pensjonsbutikken.

Hos Duvi vil du bli etterfakturert for å sikre at bedriftens sparing blir korrekt hver måned og at din bedrift aldri betaler mer enn det den skal.

Se vår prisliste for bedrifter.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!