OTP - Pensjon - Vi passer på pensjonen din

Vi passer på pensjonen din

Du lurer kanskje på hvordan vi passer på pensjonen din. Les mer om hvorfor og hvordan Duvi er langsiktige i dette innlegget.

Vår filosofi er at forvaltningen av dine penger skal være enkel og rimelig, slik at du får best mulig pensjonsløsning.

Enkle valg

Vi gjør det enkelt for deg. Du skal slippe å vurdere ulike produkter opp mot hverandre. Det eneste du trenger å ta stilling til, er tidspunktet for når du skal begynne å bruke pensjonspengene dine. Vi gir deg to valg. Enten er det lenge til du skal bruke pengene, og da er du trolig langsiktig, eller så skal du bruke pengene snart – om noen få år og da er du kanskje kortsiktig.

Er du langsiktig

Er du langsiktig skal du ha mer aksjer i pensjonsløsningen din, mens er du kortsiktig skal du ha mer rentepapirer. Hvorfor det er slik kan du høre Knut N. Kjær forklare mer om i denne videosnutten. Han var med på å grunnlegge oljefondet og ledet det i en årrekke. Kjær sitter i investeringskomiteen vår.

Play Video about Bilder av Knut Kjær

I videoen forklarer han hvorfor det er så viktig være langsiktig og at sparingen må foregå i aksjer hvis du skal unngå at pengene dine spises opp av inflasjonen. For inflasjonen er sparepengene dine sin store fiende. Inflasjonen vil sakte og sikkert spise opp kjøpekraften din, men det kan du beskytte deg mot.

Er du kortsiktig

Du må stille deg spørsmålet om hvilken risiko du ønsker å unngå. – Er du engstelig for at verdien av sparingen din faller i kurs i morgen eller til neste år, da kan du velge kortsiktige løsninger som banksparing og obligasjoner, sier Kjær i videoen.

Forskjellen på kort- og langsiktig

Duvi Langsiktig og Duvi Kortsiktig er bygget opp med de samme underliggende fondene. Forskjellen er størrelsen på aksjeandelen mot rentepapirer. Hvis du ønsker å vite mer om dem kan du lese mer her.

Knut N. Kjær – var grunnlegger og leder av NBIM (Oljefondet) de første ti årene. Han ble slått til ridder av 1. Klasse av den Kongelige Norske St. Olavs orden for denne innsatsen. Kjær har arbeidet på Wall Street og vært/er rådgiver for en rekke statlige investeringsfond, deriblant Kina, Singapore, Nederland og Irland. Kjær er også styreleder i FSN Capital og i Sector Asset Management, samt medlem av investeringskomitéen til Duvi.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!