OTP - Pensjon - Er du langsiktig eller kortsiktig?

Er du langsiktig eller kortsiktig?

Duvi ønsker å gjøre det enkelt for folk flest å velge riktig pensjonssparing. Derfor får kundene velge mellom langsiktig og kortsiktig pensjonssparing. Få med deg hva Knut N. Kjær i investeringskomitéen sier om det.

Duvi Pensjon gir kundene valget mellom langsiktig og kortsiktig pensjonsprodukter. De fleste som er under 60 år bør velge Duvi Langsiktig, det vil trolig gi dem best pensjon.

Langsiktig og Kortsiktig

Duvi Langsiktig er for de som fortsatt har mange år igjen før de skal gå av med pensjon. I Duvi Langsiktig er pengene plassert 80 prosent i aksjer og 20 prosent i rentepapirer. Duvi Kortsiktig er derimot for de som fyller 60, eller er kanskje enda eldre, som synes det er kort tid til de skal pensjonere seg. Duvi Kortsiktig har en mindre andel aksjer, på 30 prosent.

– Duvi legger vekt på å ha stor andel i aksjer mens man sparer. Det viser seg at det bare er en høy andel i aksjer som over tid sikrer god avkastning på sparingen. Man får god pensjon igjen for den sparingen man gjør i yngre alder, sier Knut N. Kjær i investeringskomitéen til Duvi Pensjon.

Hvilken er risiko må vi passe oss for?

Man kan si at aksjer svinger mer enn rentepapirer, og at det er litt mer risikabelt. Men ifølge Knut N. Kjær er den viktigste risikoen man må tenke på når man sparer til pensjon – risikoen for ikke å få nok pensjon.

– Vi ser litt annerledes på det. Det er på toppen av den sparingen man gjør, man kan ta noe risiko. Så etter de begrepene er høy aksjeandel når man sparer, fornuftig for å sikre nivået på pensjon, sier Kjær.

Hva er viktig når man sparer til pensjon?

– Viktige elementer for oss er disiplin og plan, sier Kjær. – Når markedene faller bruker vi muligheten til å kjøpe mer aksjer. Vi selger ikke i panikk, som er den vanlige feilen hos investorer. Stabilitet, plan, disiplin, og lave kostnader er viktig deler av Duvi-produktene.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!