OTP - Pensjon - Få OTP på skattemeldingen!

Få OTP på skattemeldingen!

Egen pensjonskonto påvirkes av hvor arbeidsgiver setter av i pensjon. OTP på skattemeldingen og lønnslippen vil hjelpe oss å forstå pensjon bedre, og se verdien av en økning. 

Asbjørn Erdal, daglig leder i Duvi Pensjon har skrevet et debattinnlegg i Finansavisen om hvordan folk flest kan få mer interesse og forståelse for pensjonspengene sine. Først da kan vi forvente at folk tar gode valg for deres langsiktige pensjonssparing.

– Pensjon er for mange en svart boks. Vi vet at den er der, håper at den er grei nok, men aner lite om hvor mye penger vi kommer til å få. Skal nordmenn ut av pensjonsapatien må vi forstå pensjonsordningen og bli minnet om at vi har pengene, sier Erdal.

– To enkle tiltak er å føre opp pensjon på skattemeldingen og lønnsseddelen. Det er enkelt å få til. Informasjonen eksisterer i dag, det eneste man trenger er å få inn noen nye felt på skattemeldingen og lønnsseddelen.

Sparing over tid

– Mange av oss interesserer oss for pensjon først når den utbetales, sier Erdal. Det blir for sent. Da rapporterer NAV og pensjonsselskapene inn pensjonsinntekten din og den kommer opp på skattemeldingen. Det er en inntekt som det skal skattes av, som stammer fra en pensjonsopptjening og –oppsparing gjennom et arbeidsliv.

Det er ingen formuesskatt på de rettighetene du har opparbeidet gjennom folketrygden. Det er heller ikke en formue, selv om det blir markedsført som en form for innskudd og pensjonskonto. Størrelsen på denne rettigheten bestemmer hvor mye du kommer til å få utbetalt. For de aller fleste vil dette være den største inntekten den dagen man velger å ta ut pensjon.

Oppsparing fra arbeidsgiver

Pengene du har på egen pensjonskonto er dine penger. Du kan ta ut disse pengene etter fylte 62 år under gitte uttaksregler.

sjekk din pensjon. OTP bør på skattemeldingen

Beløpet på pensjonskontoen påvirkes av to forhold. Det første er hvor mye som spares av arbeidsgiver. Pensjon på lønnslippen vil minne oss om pengene som bedriften sparer for oss. Det andre forholdet er avkastningen. Avkastningen påvirkes av forvaltningen og kostnader. Det er derfor viktig å velge en langsiktig pensjonsløsning med lave kostnader.

Økt oppmerksomhet og riktige valg

– Vi tror at økt oppmerksomhet om pensjon vil øke bevisstheten om hvor viktig det er å være langsiktig med pensjonssparingen. I dag velger de fleste å følge arbeidsgivers valg, et valg som oftest er nøytralt eller balansert, og det er for kortsiktig med for lite aksjer, sier Erdal.

– Skal nordmenn løftes ut av pensjonsapatien må de forstå hva de har. Det kan vi gjøre noe med ved å få pensjon på skattemeldingen og lønnsseddelen. Vi trenger de påminnelsene om hvor mye pensjon som er oppspart i dag – til utbetaling i fremtiden, sier Erdal.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!