Blogg    /    Helse    /    Hvem vil du snakke med hvis du blir alvorlig syk?

Hvem vil du snakke med hvis du blir alvorlig syk?

23. november 2017

Hvis du blir alvorlig syk, kunne du tenke deg å få tilgang til internasjonalt anerkjente leger og topp rangerte sykehus som nettopp har din diagnose som spesialfelt? Les mer om Best Doctors i denne bloggen.

Det eneste som er sikkert er at vi alle skal dø. Men det som er langt fra sikkert er når og hvordan. Noen sykdommer kan inntreffe tidlig i livet og medføre mye smerte. I Norge er hyppigste dødsårsak hjerte- og karsykdommer, tett etterfulgt av kreft. Kreft er i ferd med å gå forbi som den hyppigste dødsårsaken.

I Norge har vi et godt helsesystem som på flere områder ligger langt fremme, også sammenlignet med de beste sykehusene i verden. Men vi kan også lese om behandlingsformer som ikke er tilgjengelig. Begrunnelsene kan være gode, men du som pasient ønsker alltid en trygghet om at diagnosen er korrekt, og at du får den beste tilgjengelige behandlingen. I dag er det mulig.

Korrekt diagnose og beste behandling

Dersom du rammes av en kritisk sykdom, vil din første reaksjon trolig være sjokk og fornektelse. Dette kan da ikke ramme meg! Du har fått diagnosen du ikke trodde kunne ramme deg eller dine. Med diagnosen kommer det også opp behandlingsalternativ som ofte blir presentert på et språk som er vanskelig å forstå.

Det kunne kanskje være ønskelig å få en ny vurdering av diagnosen og noen alternative forslag til hvor du kan sikre deg den beste tilgjengelige behandlingen. Kanskje svaret på dette er et sykehus i Norge, men svaret kan også være at det eksisterer et enda bedre behandlingsalternativ på et sykehus i Sveits eller USA for å nevne noen eksempler.

– Blir du syk vil ditt ønske være å bli frisk, og få tilgang til den ledende medisinske ekspertisen i verden samt motta behandling ved topp rangerte sykehus, sier Tom André Kårvik i Norwegian Underwriting Agency.

Her finner du en snarvei til en filmsnutt som beskriver Best Doctors.

I dag er det mulig å få dette gjennom det internasjonale behandlingsprogrammet knyttet til Best Doctors. De hjelper deg med å:

  • Få diagnosen vurdert av en ledende spesialist innen fagfeltet
  • Kvalitetssikre og verifisere behandlingsmetoden
  • Presentere forslag til behandling ved topp rangerte sykehus utenfor Norge
  • Dekke kostnadene – det ligger en forsikring i programmet

En støtte på veien

I behandlingsprogrammet til Best Doctors vil du få hjelp fra det tidspunktet du tar kontakt i anledning diagnosen. Du vil bli ivaretatt under hele prosessen og programmet dekker alle kostnader opp til ti millioner kroner per år, totalt kroner 20 millioner kroner. Du har ingen egenandel og utgiftene til en eventuell ledsager blir også dekket. Er det et barn som blir sykt, dekkes reise og opphold for begge foreldre. Kostnader til tolk er også inkludert.

Best Doctors har drevet dette programmet i snart 30 år. Organisasjonen som nå har 650 ansatte, holder seg kontinuerlig oppdatert om hva som skjer i den medisinske verden samt systematiserer og oppdaterer basen med ledende leger. Selskapet har nå en base med flere enn 53 000 medisinske eksperter på over 450 ulike sykdomsområder.

Idéen til selskapet ble unnfanget i 1989 da tre professorer ved Harvard Medical School så behovet for en slik tjeneste. De ønsket at flere skulle få tilgang til de beste spesialistene på området for å ha størst mulig sjanse for å overleve. Men da måtte man vite hvor man kunne finne denne medisinske kompetansen.

– De som har behandlingsprogrammet skal være sikre på at de skal få kyndig veiledning og tilgang til den beste tilgjengelige behandlingen utenfor Norge, uten geografiske eller økonomiske barrierer, sier Tom André Kårvik.

Best Doctors tilbyr både kollektive og individuelle avtaler. Synes du det høres interessant ut, send oss en email til ks@duvi.no for å få mer informasjon.

Sykdommer som er dekket under programmet:

  • Kreft
  • Koronarkirurgi (kirurgi i tilknytning til hjertets arteriesystem)
  • Bytte eller reparasjon av hjerteklaff
  • Nevrokirurgi
  • Organtransplantasjon
  • Benmargstransplantasjon

Den lille skriften i kontrakten.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.