Home - Kvinne – Skaff deg din egen pensjon!

Kvinne – Skaff deg din egen pensjon!

Menn klår på oss på julebordet og flår oss resten av året. Kvinner jobber mindre, tjener mindre og får derfor lavere pensjon.

Den gode nyheten er at vi kan gjøre noe med det!

Vi kvinner er blitt flinkere til å si fra og bra er det. Vi får oppmerksomhet når vi skriker høyt nok, men vi er ikke i mål. Vi har lang vei å gå – blant annet for å få likelønn. I dag vil jeg oppfordre deg til å gjøre én liten ting for pensjonen din. Det tar ikke lang tid og koster lite.

Er du i arbeid kan du få bedre pensjon uten å måtte spare mer. Er du ikke arbeid blir pensjon din mager, da burde du absolutt få deg en spareordning og til og med vurdere en egen IPS-ordning. Du får en forklaring om hvordan i dette blogginnlegget.

Vi blir skrudd

Vi kvinner tjener mindre og sparer mindre. Slik er det når pensjonssparingen er en prosentandel av lønnen. Dermed kommer vi også til å få mindre pensjon enn menn. I tillegg lever vi kvinner lenger enn menn, og må fordele bruken av sparepengene over flere år! Av den grunn alene burde du vie et lite øyeblikk til pensjonen din i dag. For det skal ikke mye til å få det bare litt bedre.

Skal du få bedre pensjon må du skaffe deg oversikt over dine pensjonsordninger og om du får en rimelig og langsiktig forvaltning. Er du kunde hos et av de store pensjonsselskapene er sannsynligheten stor for at du får en dyr og kortsiktig forvaltning.

Du som jobber

Når du blir eldre vil du få pensjon fra folketrygden og den sparingen som arbeidsgiver har gjort for deg. I tillegg vil du kunne tære på egen sparing. Den pensjonsbeholdningen du har i folketrygden vokser så lenge du er i arbeid. Det skjer automatisk og du trenger egentlig ikke å forholde deg til den, før du skal begynne med uttakene. Men sjekk den. Den vil trolig stå for den største delen av pensjonsutbetalingene dine. Det vil være nyttig for deg å vite hvor mye pensjon du kan forvente å få utbetalt.

Du må følge nøye med på den sparingen som arbeidsgiver gjør for deg. Disse pengene blir forvaltet av et pensjonsselskap og er du som nordmenn flest, får du trolig en kortsiktig forvaltning. Det kan du endre og koster deg ikke noe. Logg inn hos pensjonsselskapet ditt og sørg for at aksjeandelen er høy nok.

Har du byttet jobb vil du også ha pensjonskapitalbevis. Da er det enda viktigere å følge med, for da har du et direkte kundeforhold hos pensjonsselskapet. Nå har gebyrene trolig doblet eller triplet seg. Har du ett eller flere pensjonskapitalbevis er det avgjørende at du flytter dem til en pensjonsleverandør som har lave kostnader. Pensjonskapitalbevisene må få en rimelig og langsiktig forvaltning med en høy aksjeandel.

Har du bare et par minutter og tillit til at vi kan hjelpe deg, kan du logge inn på våre nettsider og gi oss fullmakt til å gjøre jobben for deg. Det er enkelt, du trenger bare Bank-ID for å åpne en pensjonskonto hos oss. Skulle du angre, kan du når som helt flytte pensjonskapitalbevisene tilbake.

Du som er hjemmearbeidende

Du har et arbeid som ikke verdsettes i kroner og øre, og over tid blir du veldig avhengig av partneren din. Spesielt inn i pensjonsalderen. Fra folketrygden vil du få en garantipensjon – tidligere kjent som minstepensjon. Du vil ikke ha sparing fra noen arbeidsgivere.

Du vil ha rettigheter til verdier som er bygget opp i parforholdet. Om du bør sikre deg med ring på fingeren tilfelle skilsmisse eller gjennom kontrakt, overlater vi til andre å mene noe om. Men skulle dere velge å gå fra hverandre kan du glemme å prøve å få tak pensjonen til maken din, og omvendt. Så langt holdes disse pengene utenom regnskapet i en skilsmisse.

Gitt at det er rom i økonomien deres, bør nettopp du binde opp sparing i en individuell pensjonssparing (IPS). Da vil du sikre deg en noen ekstra penger til en pensjonisttilværelse. Du kan lese mer om hvorfor vi ellers er litt skeptiske til denne sparingen her.

I dette blogginnlegget går vi sterkt ut og slår et slag for at kvinner ta ansvar for egen pensjon. Lykke til.

Ønsker du å motta et uforpliktende pristilbud for din bedrift? Legg
igjen din kontaktinfo og en av våre ansatte vil ta kontakt med deg.

    Har du spørsmål? Ta kontakt med oss!