Blogg    /    Innskuddspensjon    /    Feil i pensjonssparing er dyrt og unødvendig

Feil i pensjonssparing er dyrt og unødvendig

9. april 2019

Pensjonssparing – Er du også lei av manuelle rutiner og følgefeil i pensjonsrapporteringen? Det fører til store ekstrakostnader, merarbeid og er veldig enkelt å unngå, les mer her.

Flere enn 1 av 4 bedrifter har feil i pensjonssparing. Feil som er helt unødvendige og som kan bli kjempedyre for bedriften.

Pensjonssparing – de tre vanligste feilene:

Den vanligste feilen er at det 1 spares ikke, 2 det spares feil, 3  det spares til tidligere ansatte.

– Vi oppdager feil hos mer enn en av fire bedrifter som blir kunder i Duvi Pensjon. Det er en del småfeil, men også noen alvorlig feil som over tid blir veldig dyre for bedriften, sier Asbjørn Erdal daglig leder i Duvi Pensjon.

Årsaken er manuelle rutiner

– Vi ser at bedrifter bruker mye tid på tunge manuelle rutiner med en høy risiko for å gjøre feil. Noen få bedrifter fører ikke pensjonslister i det hele tatt. Det kan bli veldig dyrt. Slike feil kan man unngå ved å ta utgangspunkt i lønnslister når man skal beregne og spare til pensjon for ansatte, sier Erdal.

1) Noen bedrifter sparer til ansatte som har sluttet. Hvis du glemmer å fjerne medarbeidere som slutter fra pensjonslistene, kan du ende opp med mye unødvendig ekstraarbeid og for stor pensjonskostnad.

– Et av de verste eksemplene Duvi oppdaget er en bedrift som over mange år hadde spart over 6,5 millioner kroner for mye på tidligere ansattes pensjonskontoer. Disse pengene kan ikke bedriften regne med å få tilbake, sier Asbjørn Erdal daglig leder i Duvi Pensjon.

Dette er penger som ellers ville funnet veien ned på bunnlinjen i regnskapet.

2) Manglende sparing kan bli til konflikt og store krav. Hvis du sparer for lite til ansatte og kanskje utelater ansatte fra pensjonssparing kan det føre til at du får et stort krav fra medarbeiderne. I et tilfelle oppdaget Duvi Pensjon at en bedrift ikke hadde betalt inn pensjon til åtte av ti ansatte over flere år. Man kan lure på hvordan en slik feil kan oppstå og løpe over tid. Utfallet ble at bedriften fikk en stor regning med kort betalingsfrist.

Les mer om at feil i pensjonsrapportering kan ha flere årsaker.

3) Mangler du sparing – tar du en enorm risiko! Når bedriften sparer til pensjon for sine medarbeidere, betaler bedriften også for en lovpålagt forsikring som heter innskuddsfritak. Den forsikringen sørger for at ansatte får pensjonssparing om de skulle bli uføre.

Hvis bedriften ikke har pensjonssparing har den heller ikke forsikringen. Hvis en uforsikret ansatt blir ufør, kan bedriften få en kjemperegning for å dekke inn den pensjonssparingen som den ansatte skulle ha fått gjennom et langt arbeidsliv.

I dette innlegget finner informasjon om at det kommer til  å bli vanskeligere å sluntre unna pensjonsregningen.

Har du lest hele blogginnlegget har du fått med deg at Feil i pensjonssparing kan bli veldig dyrt for bedriften – både om det ikke spares, spares med feil beløp og om det spares til feil personer. Hvis det ikke spares løper bedriften en enrom risiko med hensyn til uføredekningen.

Løsningen er enkel, rimelig og bedre!

Fortvil ikke – feil kan unngås nokså enkelt. Det er bare å velge en pensjonsleverandør som tar utgangspunkt i lønnsfilene når pensjon skal beregnes.

Trykk her for å få et uforpliktende tilbud fra Duvi

Under denne lenken finner du noen tips til hvordan du kan unngå feilrapportering.

Under denne lenken får du noen tips om at du kan finne bedre pensjon til samme pris eller rimeligere.

Hvis du følger denne lenken til NAV, kan du regne ut hvor mye du får i pensjon.

Ingen kommentarer

Kommentarer er stengt.